_ FILLIMI | RRETH ECIKS | SHĖRBIME | PROJEKTE | PORTFOLIO | LAJME | ANALIZA | PUBLIKIME | VEGĖZA    
             
   
  RRETH ECIKS
   
 
#Misioni
Misioni ynë është përkrahja zhvillimit ekonomik të Kosovës përmes promovimit dhe mundësimit të investimeve të huaja, përkrahjes së sektorit të NVM-ve dhe përmes zhvillimit të politikave dhe strategjive ekonomike për Kosovën.

#Vizioni
Organizatë udhëheqëse në promovimin dhe mundësimin e investimeve të huaja në Kosovë. Një partner serioz dhe i besueshëm i institucioneve Kosovare dhe ndërkombëtare në hulumtimin dhe zhvillimin e politikave dhe strategjive ekonomike për Kosovën.

#Profili
Nisma Ekonomike për Kosovën - ECIKS është një organizatë joprofitabile e themeluar në Vjenë, Austri në Prill të vitit 2003. Qëllimi kryesor i ECIKS është përkrahja e zhvillimit ekonomik të Kosovës, kryesisht përmes promovimit të investimeve të huaja. Për të arritur këtë qëllim, ECIKS vepron në mënyrë të pavarur ose në kuadër të projekteve të financuara nga donatorët.

Në 5 vitet e para të të veprimit, ECIKS ka qenë pandërprerë i angazhuar në promovimin e investimeve të huaja në Kosovë, ka organizuar konferenca, ka publikuar broshura e studime, ka ofruar shërbime për kompanitë e huaja të interesuara për Kosovën, ka publikuar mbi 2.000 artikuj e analiza në gjuhën angleze e shqipe në Internet dhe ka bashkëpunuar ngushtë me organizatat partnere dhe institucionet e Kosovës.

Nga nëntori 2006, në kuadër të një projekti të propozuar nga ECIKS e të financuar nga Qeveria Austriake përmes Austrian Development Agency (ADA), ECIKS zyrtarisht përfaqëson Agjencinë e Kosovës për Promovimin e Investimeve (IPAK) në rajonin gjermanofolës. Kjo zyre është njëkohësisht edhe përfaqësia e parë zyrtare ekonomike e Kosovës jashtë vendit.

 
  SHËRBIME  
  ECIKS ofron shërbime profesionale e konfidenciale për ndërmarrjet kosovare dhe investitorët e huaj potencial. Me përvojën, stafin profesional, zyrën qendrore në Vjenë, partnerët e tij në Kosovë dhe jashtë saj si dhe me njohuri të detajuara mė shumė  
 
  PROJEKTE  
  Në kuadër të projektit të financuar nga ADA, ECIKS zyrtarisht përfaqëson Agjencinë e Kosovës për Promovimin e Investimeve (IPAK) në rajonin gjermanofolës. Kjo zyre është përfaqësia e parë zyrtare ekonomike e Kosovës jashtë vendit... mė shumė  
     
  LAJME
   
> Ringjallet “Plani i Banskos” pėr zhvillimin ekonomik
> Tender ndėrkombėtar pėr Banjėn e Pejės dhe fabrikėn e baterive
> Nis implementimi i strategjisė pėr zhvillimin e NVM-ve
> 300 biznese nė forumin ekonomik
> Tė gjitha lajmet e ECIKS - Arkiva
 
  BROSHURA DHE PUBLIKIME
   
> Broshura "Investing in Kosovo" (2011)
> "Factsheet Kosovo" (2011)
> "Success Stories from Kosovo"
> Broshura: "The Legal Guide to Kosovo"
> CD-ROM: Investing in Kosovo
> 10 arsyet kryesore pėr tė investuar nė Kosovė
> Tė gjitha publikimet e ECIKS
     
  ANALIZA
   
> Dita D pėr Euron
> Tė gjitha

 
  ECIKS NEWSLETTER
   
 
E-Mail:
     
   
             
 
  Disenjuar dhe prodhuar nga ECIKS | Rregullat e pėrdorimit | Copyright 2003-2010 eciks.org