_ FILLIMI | RRETH ECIKS | SHĖRBIME | PROJEKTE | PORTFOLIO | LAJME | ANALIZA | PUBLIKIME | PATRONANCA | VEGĖZA      
             
   
  KOMITETI I PATRONANCËS
   

Në prill të vitit 2012 ECIKS ka themeluar një komitet të patronancës me qëllim të shtimit të përkrahjes për investimet e huaja dhe për zhvillimin ekonomik të Kosovës.

Komiteti i nivelit të lartë nga personalitete ndërkombëtare të jetës akademike, ekonomike, politike dhe shoqërore do të përkrahë aktivitetet e ECIKS drejtë promovimit të bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Kosovës dhe Evropës Perëndimore.

Fillimisht, Komiteti i Patronancës së ECIKS përbëhet nga (në renditje alfabetike):


Erhard Busek

Erhard Busek ka shërbyer si Zëvendës-Kryeministër i Austrisë nga viti 1991 deri më 1995. Ai ishte edhe Koordinator Special i Paktit të Stabilitetit për Evropën Juglindore (2002-2008).


Christophe Darbellay
Christophe Darbellay është anëtar i Parlamentit Zvicerran dhe Kryetar i Partisë Popullore Kristiane Zvicerrane (CVP/PDC).


Franz Fischler
Franz Fischler ka shërbyer si Komisioner i Bashkimit Evropian për Bujqësi, Zhvillim Rural dhe Peshkim (1995-2004). Nga viti 1989 deri më 1994 Fischler ishte Ministër i Bujqësisë dhe Pylltarisë në Austri, ndërsa nga viti 2012 kryetar i Forumit të Alpbahut.Ulrike Lunacek
Ulrike Lunacek ishte anëtare e parlamentit austriak dhe nga viti 2009 është anëtare e Parlamentit Evropian. Ulrike Lunacek është momentalisht raportuese e parlamentit evropian për Kosovën dhe zëdhënëse e Partisë së Gjelbërt Evropiane për punët e jashtme.Josef Mayer
Josef Mayer ka shërbyer në të kaluarën si Zëvendës-Ministër i Ekonomisë, Familjes dhe Rinisë i Republikës së Austrisë.Christoph Zöpel

Ish Ministër Shteti në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Gjermanisë. Profesor në Universitetin Gjerman-Jordanian në Aman dhe profesor nderi në Universitetin e Dortmundit
.
 
  SHËRBIME  
  ECIKS ofron shërbime profesionale e konfidenciale për ndërmarrjet kosovare dhe investitorët e huaj potencial. Me përvojën, stafin profesional, zyrën qendrore në Vjenë, partnerët e tij në Kosovë dhe jashtë saj si dhe me njohuri të detajuara mė shumė  
 
  PROJEKTE  
  Në kuadër të projektit të financuar nga ADA, ECIKS zyrtarisht përfaqëson Agjencinë e Kosovës për Promovimin e Investimeve (IPAK) në rajonin gjermanofolës. Kjo zyre është përfaqësia e parë zyrtare ekonomike e Kosovës jashtë vendit... mė shumė  
     
  LAJME
   
> Kompania austriake ATI GmbH investon ne sektorin e bujqėsisė
> 10-vjetori i ECIKS: „New Deal“ per ekonominė e Kosovės
> Llamkosi pėrgatitet edhe pėr 350 vende tė reja pune
> Nė mars shpallet tenderi pėr ndėrtimin e “Kosova e re”
> Tė gjitha lajmet e ECIKS - Arkiva
 
  BROSHURA DHE PUBLIKIME
   
> Njė Marrėveshje e Re pėr Kosovėn
> Broshura "Investing in Kosovo" (2011)
> "Factsheet Kosovo" (2011)
> "Success Stories from Kosovo"
> Broshura: "The Legal Guide to Kosovo"
> CD-ROM: Investing in Kosovo
> Tė gjitha publikimet e ECIKS
     
  ANALIZA
   
> Dita D pėr Euron
> Tė gjitha

 
  ECIKS NEWSLETTER
   
 
E-Mail:
     
   
             
 
  Disenjuar dhe prodhuar nga ECIKS | Rregullat e pėrdorimit | Copyright 2003-2010 eciks.org